Vacation Mood Blanket

Den här sommaren har vi semestrat två veckor med vår husvagn i södra Sverige. Vi har bl.a. varit i Hjo, Ystad, Höganäs och Töreboda. Det har varit två underbara veckor med bl.a. cykling till Ales stenar och längs Göta kanal. Det blev ju även många timmar i bilen så jag behövde ha ett virkprojekt som skulle gå bra att göra i bilen. Jag hade en låda Catona med 109 smånystan (15 g) i olika färger som jag ville göra något av och jag ville använda min virkade ruta temperatursippan som jag designade till min temperaturfilt 2020.

Projektet blev en semesterfilt med bred kant. Den består av 99 rutor, 84 stycken i olika färger + 15 enfärgade rutor. Den passar även perfekt att göra av restgarner och storleken kan lätt varieras genom att ändra antalet rutor och rader.

Jag virkar oftast i lite tunnare garn men den här filten ville jag skulle bli lite grövre så därför fick det bli garnet Cahlista och virknål 4,0.

För att göra en filt i samma garn, storlek och färger så behöver du: 1 109-pack Scheepjes Cahlista från Favoritgarner eller ca 12 g x 84 rutor = 1008 gram Cahlista i olika färger 7 – 8 ( beroende på virkfasthet) x 5o gram Cahlista färg 246 och 1 x 50 gram Cahlista färg 110

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

Mönster: Vacation Mood Blanket

En reaktion till “Vacation Mood Blanket”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s