Frostvirka Temperaturfiltar / Temperatureblankets


Om du är sugen på att virka en egen temperaturfilt så kan jag verkligen rekommendera det. Det är roligt att ha ett projekt som sträcker sig över ett helt år och där temperaturerna får bestämma färgvalet.

När man gör en temperaturfilt virkar man ett varv, eller en ruta per dag. Vissa väljer att ta temperaturen en viss tid varje dag. Jag har istället valt ett annat sätt. Under vinterhalvåret väljer jag att virka efter dagens kallaste temperatur och på sommaren dagens varmaste. Detta för att det ska bli fina färgskiftningar. På vår och höst har jag valt medeltemperaturen. Jag avrundar alltid till närmaste temperaturfärg i min temperaturskala.

Mina temperaturskalor har sett lite olika ut varje år och du hittar dem i mönstren. Men, tänk på att du kan använda samma garnfärger som jag men ändra temperaturskalan så att den passar din del av Sverige.

Jag rekommenderar att köpa ett startpaket med en av varje färg och sen fylla på för det är svårt att förutse hur mycket det kommer gå åt av varje färg. När jag gjorde min första filt var det en extremt varm sommar och då gick det åt 3 nystan av den varmaste färgen på den filten jag gjorde då. När jag gjorde min andra gick det inte ens åt ett halvt av den varmaste. Ni hittar de garnpaket jag använt hos Favoritgarner

In English
If you are making a temperatureblanket, you make one row a day, or a square a day. In the winter I have chosen the coldest temperature of the day, and in the summertime the warmest. During the other seasons I have used the average temperature, You can see my temperature-scales I have used for each temperature blanket in the patterns.

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna ”på en kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

If you like my designs and would like to support me and my designing, buy me a cup of coffee through Support my Design ❤️ I xxx Ellinor / Frostvirka

Mönster/Patterns

You will find the pattern in the end of each blog post 😊

Temperaturfilt / temperature blanket 2021 Rising Star

Temperaturfilt / Temperature blanket 2022 A Year of Roses

Temperaturfilt 2023 ALLMOGE