Rising Star Temperaturfilt/Temperature blanket 2021

Scroll down for the Pattern in English US terms

Då var det dags igen, nytt år, ny temperaturfilt! Det blir också ett nytt garnpaket, Rising star, som består av 17 färger. Den sjuttonde färgen, vit, kommer jag att använda för att sammanfoga rutorna. Garnpaketet hittar du hos Favoritgarner och du väljer det som heter Catona 17 färger (Frostvirkas Temperaturfilt 2021).

New year, new temperature blanket! This year, I have used the yarnpack Catona 17 colours from Favoritgarner, Catona 17 colours (Frostvirkas Temperaturfilt 2021. I have used 16 colours for the squares and the 17th, white, for the joining.

Årets temperaturfilt blir en ”veckofilt”. Du virkar ett varv per dag på din ruta och på söndagen är veckorutan klar. Du behöver totalt 54 rutor till din filt för att den ska bli rektangulär. De två extra rutorna kan t. ex vara födelsedagar eller att du gör två rutor den första och sista veckan på året. Jag startade min första ruta måndag 4/1 eftersom vecka 1 börjar då. Filten kommer bestå av 9 rader med 6 rutor i varje rad. En färdig filt kommer att bli ca 118 x 79 cm.

This temperatureblanket is made of 54 squares. You start a new square every Monday and you finish it on Sunday. Since a year has 52 weeks you will need to make 2 extra squares to make your blanket rectangular. You can for example make an extra square on a family member´s birthday or simply make two squares the first and the last week of the year. I start making my first square on Monday the 4th of January. A blocked square is approximately 13 x 13 cm. A finished blanket will be approximately 118 x 79 cm.

Allmän information om vad man kan tänka på när man virkar en temperaturfilt hittar du i mitt blogginlägg temperaturfiltar/temperature blankets.

Det finns korta instruktionsvideos för hur man virkar rel st fr och rel dst tills fr på varven som kallas för torsdag, fredag och lördag (varv 4-6)
VIDEO TUTORIALS for rounds 4 – 6 and the joining round:
torsdag (varv 4) Thursday (round 4)
fredag (varv 5) Friday (round 5)
lördag (varv 6) Saturday (round 6)
Sammanfogning av rutor Joining squares

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ☕️ ❤️ Kram Ellinor/Frostvirka

If you like my design and would like to support me and my designing, use Support my Design ☕️ xxx Ellinor / Frostvirka

3 reaktioner till “Rising Star Temperaturfilt/Temperature blanket 2021”

  1. Du skulle visa hur man virka ihop två rader av rutorna. Jag hittar inte det och har inte fått något på mailen.
    Tack på för hand

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s