Dancing Hearts Mochila Bag

Dags för sommarvirkning? Själv älskar jag att starta nya virkprojekt just på sommaren när man är ledig och man kan virka många extra varv under de långa ljusa kvällarna. Extra roligt är det med CAL´s när många virkar samma sak. Det är så roligt att följa hur långt andra har kommit och hur projekten ser ut i olika färgställningar. Dessutom kan man snabbt få hjälp om man kör fast. Väskor tycker jag extra mycket om att göra och det är nog därför det blev just en väska som fick bli min nya sommardesign. Men, den här gången blev det en mochilaväska!

Time for new summer crochet project? I love to start a new project, especially in the summer when you are on holiday and you can crochet late in the evenings. My favourite projects are CAL´s, when a a lot of people are working on the same project. It is inspiring to follow everyone´s progress and see other colour combinations. One of my favourite crochet projects are bags and it is probably why my new design is a bag, but this time a mochila bag.

Scroll down to the end of this page to find a link to the pattern in English, US terms.

Flerfärgsvirkning, tapestrycrochet, är en rolig och effektfull teknik när man vill virka mönster med flera färger. När man gör en mochilaväska får alla trådarna följa med under hela virkningen och man klipper inte av trådarna förrän man är helt klar. Det är lite klurigt i början att hålla trådarna på ett bra sätt och att virka hårdare än normalt. Men, när man får in tekniken så är det så roligt och effektfullt!

Tapestry crochet is a fun technique when you crochet with many colours at the same time. When you are making a mochila bag , you do not fasten off until the bag is finished so there are very few ends to sew in!

Marie-Louise Gjörloff testvirkade mönstret i färgpaket 04

Min mochilaväska är ett bra nybörjarprojekt om du inte har virkat flerfärgsvirkning tidigare. Du har bara tre trådar att hålla reda på (det kan vara betydligt fler på mochilas) och garnet Viking Vår som den är gjord är ett lite tjockare 100% bomullsgarn som passar fint att göra den i eftersom det inte delar sig. Dessutom växer väskan fram ganska fort eftersom garnet är lite tjockare! Den färdiga väskan blir ca 21 – 25 cm hög beroende på virkfasthet och bottenplattan ca 14 – 17 cm i diameter.Garnet är ett av min nya favoriter. Alla fina garnpaket i Viking Vår hittar du hos Favoritgarner:

❤️ Garnkit och mönster till Dancing Hearts

❤️ Mönster till Dancing Hearts

Favoritgarners fina garnkit ❤️

Jag har även gjort Dancing Hearts i Catona, den blir lite mindre, en mini-mochila med diameter ca 11 cm och höjd ca 15 cm. Till den har jag använt 4 olika färger från garnpaketet Heartbroken. Ett garnpaket räcker till flera mini-mochilor. Även det paketet hittar ni i länken ovan.

Mini-mochila i Katia Capri Sleeping Beauty.

Nu får man även bonusmönstret till den större Dancing Hearts som består av 75 hjärtan istället för originalmönstrets 27. Jag virkade den i det härliga garnet med den fantastiska lystern, Mondial Playa.

My mochila bag is a great beginner project if you have not made a mochila bag before. You need only three threads and it is made in Viking Vår 100 % cotton which is a bit thicker yarn so it works up pretty fast.

❤️ The pattern is now available in English US terms here: https://gicona.com/en/produkt/dancing-hearts-mochila-bag/💕

A finished bag is approximately 21 – 25 cm high depending on if you crochet tight or loose and the bottom is 14 – 17 cm across. I hope you will join in!

Nu hittar ni videotutorials för del 1 – 4 som kan hjälpa er att komma igång!

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Kram / Love Frostvirka ❤️

13 reaktioner till “Dancing Hearts Mochila Bag”

  1. Garnpaketen släpps hos Favoritgarner nu på torsdag. Mönster ingår i garnpaketen och de 4 mönsterdelarna kommer att släppas under 4 lördagar i juli 🌸🌸🌸

   Gilla

 1. Hej. Jättefina väskor.
  Jag skulle gärna vilja vara med, men jag har så mycket garn att jag inte kan köpa mer. Kan jag köp bara mönster?

  Vänligen Mia

  Gilla

  1. Hej! Vad roligt att du gillar väskan ❤️ Om du går in på Favoritgarners hemsida, Dancng Hearts Mochila Bag så hittar du information om endast mönster i den inledande texten 😊 Hälsningar Frostvirka

   Gilla

 2. Hej! jag har virkat en mochilla bag och börjat på en till, så kul. men jag undrar över alla trådarna på axelremmen , ska jag bara fästa dom snyggt eller ska jag använda dom till nåt? Mvh Eva

  Gilla

  1. Hej Eva, jag har inte använt trådarna till något utan fäst axelremmen ordentligt på insidan av väskan och låtit trådarna hänga fritt, men klippt dem jämnt med kortare trådar, 3-4 cm långa.

   Gilla

 3. Hej, en fråga om minimochilla dancing hearts, jag har virkat tre rader med hjärtan men den blir så hög. Ska det vara bara två hjärterader? Framgår inte av beskrivningen.
  Mvh Eva Olander

  Gilla

  1. Hej, det ska vara 3 rader med hjärtan även på minimochilla. Det är samma mönster som den andra men tunnare garn. Det är bara på XL som antalet hjärtrader skiljer sig // Frostvirka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s