Mochila Rhapsody

In English below

Den här mochilan är den första jag designade, för ett år sen, före Dancing Hearts. Den är virkad med 6 trådar och det är en utmaning om man inte har virkat en mochila förut. Det är många färgbyten och det krävs en hel del tålamod. Dancing Hearts är 3-trådig och det kändes så bra att att släppa det mönstret först eftersom det är ett bra nybörjarmönster för mochila. Men, nu när så många har virkat fantastiskt fina Dancing Hearts så känns det nu dags att släppa mönstret till min 6-trådiga Mochila Rhapsody!

Det är alltid botten som är trixigast att få till på en mochila när man är nybörjare, men om ni inte får till den så platt som ni vill ha den så kan ni alltid ta hjälp av lite blockning. Nålstorleken kan man också pröva att byta, vissa får den snyggast med 2,0 mm, andra 2,5. Testvirka alltid några varv och se vad som fungerar bäst för just dig. Glöm inte heller att läsa råden i början av mönstret, du kommer slippa göra onödiga misstag om du läser igenom dem ordentligt innan du kör igång.❤️

Den vita väskan är gjord i Katia Capri, den svarta i Svarta Fårets Tilda. Båda garnsorterna hittar ni hos Favoritgarner. I mönstret hittar ni garnåtgång och färgnummer.

Anette Lyöskä har testvirkat mönstret i Scheepjes Catona (färgnr A=501 B=398 C=212 D=106 E=251 F=128) och så här fin blev hennes väska. Favoritgarner har många fina färgkoordinerade garnpaket i Catona som passar bra att göra Mochila Rhapsody i. Du kommer få två nystan över, men ett par nystan Catona brukar alltid komma till användning i något nytt virkprojekt😍

Karin Sandell testvirkade den i Katia Tencel Cotton (färgnr A=02 B=16 C=17 D=08 E=15 F=10) och så här fin blev den.

Karin Birkehammar gjorde sin fining i Scheepjes Cahlista (färgnr: A= 254 B=524 C=264 D=105 E=255 F=512). Den blir lite större än i de andra garnsorterna och man behöver en grövre virknål, 3 – 3,5 mm för den här 6-trådiga mochilan. Garnet Cahlista har tyvärr en förmåga att dela sig när man virkar mochila så jag skulle rekommendera att göra den i Viking vår istället. Det garnet gillar jag verkligen och det gjorde jag min Dancing Hearts i. Garnåtgången kan dock skilja mellan Cahlista och Viking Vår så det kan vara bra att beställa extranystan för att vara på den säkra sidan.

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ☕️ ❤️

If you like my design and would like to support me and my designing, ”buy me a cup of coffee”  through Support my Design . xxx Ellinor / Frostvirka ❤️

8 reaktioner till “Mochila Rhapsody”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s