Temperaturfilt/temperatureblanket 2018

IMG_2417

IMG_3453När Favoritgarner och Stitchbloggers drog igång en CAL med temperaturfiltar 1 januari #sbtemperaturfilt2018 var jag snabb att hänga på. Det här är första gången jag gör en temperaturfilt och det är riktigt roligt. Jag bor i Dalarna som har både långa och ganska kalla vintrar så därför bestämde jag mig för att göra en egen temperaturskala. Jag valde också en egen färgskala med  färgglada nyanser med mycket rosa. Plötsligt är vädret och temperaturen viktigare än någonsin! Jag riktigt längtar tills det ska bli kring -16 så att jag får använda mitt vita garn till exempel. Det är inte ofta det är kring 26 grader varmt här, men en resa till värmen är bokad i juni så då kommer jag att använda det gula garnet. Det är temperaturen där jag befinner mig som får avgöra!

På bilden nedan hittar du mina garnfärger i Scheepjes Soft Fun och Soft Denim och det garnet kan beställas här: Favoritgarner
De färgnr jag har använt är: 504, 506, 511, 514, 515, 518, 803, 805, 809, 808, 2446, 2480, 2495, 2510, 2518

Jag har valt att göra en sicksackfilt med fm i bakre mb. Den är 90 cm bred och kommer att bli lång, ca 240 cm. Jag har tänkt att ha den över nedre delen av vår dubbelsäng så längden passar mig perfekt.

 • Virknål 4
 • Jag startade filten med att lägga upp 202 lm. Antalet maskor måste vara delbart med 17 och sen lägger man till 15 m. Jag utgick från 187 m  eftersom det är delbart med 17, la till  15 m och då blev det totalt  202 m. Om du vill ha en bredare filt så utgår du från 187 m och lägger till 17 m + 15 m, eller 34 m + 15 m o.s.v.
 • Alla varv virkas från rätsidan och jag klipper av tråden och fäster den direkt efter varje varv.
 • Alla nedtag görs i bakre mb.
 • Första varvet: 1 fm i andra lm från nålen, 1 fm i var och en av nästa 5 lm, 3 fm i nästa lm, 1 fm i var och en av nästa 7 lm, * hoppa över nästa 2 lm, 1 fm i var och en av följande 7 lm, 3 fm i nästa lm, 1 fm i var och en av nästa 7 lm,  upprepa från* varvet ut. Klipp av tråden.
 • Alla följande varv: 2 fm tills i de första 2 m, 1 fm i var och en av nästa 5 m, 3 fm i nästa m, *1 fm i var och en av följande 7 m, hö nästa 2 m, 1 fm i var och en av följande 7 m, 3 fm i nästa m, upprepa från * tills du har 7 m kvar, 1 fm i var och en av nästa 5 m, 2 fm tills i de sista 2 m. Klipp av tråden.

When Favoritgarner and Stitchbloggers started the temperatureblanket CAL this year I decided to join. It is the first time I am making one and it is really fun, The weather forecast and the temperature is more exciting than ever. Since I live in Dalarna in Sweden, where the winters are long and cold, I decided to choose my own temperature scale and to use happy colours. It almost never get warmer here than +23 in the summer but since we are going to the Mediterranean in June I know that I will use a lot of yellow anyway. The temperature where I am every day decides the colour to use. 

I am using the zig zag crochet pattern with dc (UK) in the back loop. I started the blanket with ch 202. My blanket is 90 cm wide and will be approximately 240 cm long when it is finished. 

In the picture below you can see the colours I am using in Scheepjes Soft Fun and Soft Denim and you can find both at Favoritgarner

IMG_2422

xxxx Ellinor

4 reaktioner till “Temperaturfilt/temperatureblanket 2018”

 1. Hej
  Jag är nybörjare på virkning men gillar det verkligen. 🙂 Tycker att zick zack filten är jättefin. Du har inte möjligtvis mönster till den?
  //Petra

  Gilla

  1. Den finns många olika varianter, men jag har använt mig av den beskrivning som finns på sicksack i Stora boken om virkning. Det mönstret utgår från en luftmaskkedja som är delbar med 17, + 15 maskor. Det är därför jag valde att starta med 202 maskor😊 Kolla där och hör av dig igen om du kör fast😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s