Temperaturfilt 2023 Allmoge

Tänk att det blir en temperaturfilt även i år! Det blir min sjätte i ordningen. Jag har gjort zickzack-filtar, månadsrutor, veckorutor och dagsrutor. I år blir det dagsrutor igen, men med en twist. Jag kommer varva 7 olika rutor, men den första i varje månad kommer att få en popcorn-ruta med första bokstaven i månaden. Det vill säga, 1:a januari blir en J-ruta, 1:a februari en F-ruta och så vidare.

1:a januari

Filten består av 365 rutor, men för att filten ska bli rektangulär behövs 368 rutor. Därför avslutas filten med en lång ruta (storlek som 3 dagsrutor) med året 2023 på. Filten består av 23 rader med 16 rutor i varje. Bredden är ca 130 cm och höjden ca 198 cm med den avslutande kanten.

Om det är första gången du ska virka en temperaturfilt, läs gärna mitt inlägg om TEMPERATURFILTAR. Där hittar du mer information om hur jag brukar tänka kring temperaturer, garn m.m.

I år är första gången som jag använder ett ullgarn, Arwetta från Favoritgarner. Garnet är mjukt och lätt och färgerna är underbara. Jag använder garnpaketet ALLMOGE som består av 22 färger. Till temperaturskalan använder jag 20 av färgerna och till sammanfogningen har jag valt att använda den naturvita färgen. Ett nystan blir alltså över. Man kan såklart välja att använda alla färgerna eller att använda någon annan av färgerna för sammanfogningen.

Jag använder nål 2,5 och 2,2 när jag virkar filten. Det är till ruta 2, Växtkraft, som jag använder 2,2 för att rutan inte ska bli för lös och sladdrig, men det fungerar även med nål 2,0 för den rutan. Alla andra rutor virkas med nål 2,5.

Filten går naturligtvis att göra virka i vilket garn som helst. Om du gillar bomullsgarn kan jag rekommendera Fika Gicona från Favoritgarner.

Här är min temperaturskala. Tänk på att du själv kan välja temperaturintervaller som passar den del av Sverige där du bor 😊
4 månader klara!
Öland i mitten av juli!
Augusti
Oktober
Årtalet på plats ❤️

Mönstret är gratis, men det ligger mycket tid och arbete bakom varje design. Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

Kommentera