Frostvirka Daisy temperature blanket / Temperatursippan 2020

Scroll down to find the pattern in English, US terms.

Nu är jag äntligen färdig med årets temperaturfilt, som har fått namnet Temperatursippan! Jag har tidigare gjort två temperaturfiltar i olika zick-zack mönster (du hittar båda varianterna under mönster/patterns) men i år var jag sugen på att designa en ruta som skulle kunna fungera som ”temperatur-ruta”. En färdig ruta blir ca 8 x 8 cm när jag använder virknål 3,0. Den färdiga filten blev 129 x 175 cm.

Jag använde bomullsgarnet Katia Capri från Favoritgarner och där hittar du också mitt garnpaket som består av 19 underbara färger. Förut hette paketet Sober, men två färger har utgått och har ersatts av två snarlika färger så det paketet du ska välja om du vill att den ska likna min filt är VERSION A.

Till temperaturfilten virkade jag 368 rutor, en ruta per dag + några rutor extra för att det skulle bli 368 stycken. Det blev totalt 23 rader med 16 rutor i varje rad. Men, eftersom 2020 var ett skottår med 366 dagar så behövde jag två extra rutor. Jag gjorde därför två rutor på årets första och sista dag. Ett vanligt år behöver du göra 3 extra rutor eftersom det krävs 368 rutor för att filten ska bli rektangulär.

Jag avrundar alltid till närmaste temperaturfärg. Är det t.ex. + 2 ute så ligger garnfärgen för +3 närmast.

Min temperaturskala såg ut på följande vis:

Ett tips är att också gå in på min Instagramsida, där finns många bilder på hur temperaturfilten växte fram under året.

Jag med min färdiga temperaturfilt!

I år fick jag inte använda den kallaste färgen eftersom vi hade en ovanligt varm vinter. Därför valde jag att virka kanten runt filten i den färgen + 2 varv med den näst kallaste färgen. Mönsterbeskrivning till kanten hittar ni längre ner här på sidan.

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ☕️
If you like my design and would like to support me and my designing, buy me a cup of coffee. xxx Ellinor / Frostvirka

2 reaktioner till “Frostvirka Daisy temperature blanket / Temperatursippan 2020”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s