Frostvirka Daisy temperature blanket / Temperatursippan 2020

Scroll down to find the pattern in English, US terms.

Nu är jag äntligen igång med årets temperaturfilt, som har fått namnet Temperatursippan! Jag har tidigare gjort två temperaturfiltar i olika zick-zack mönster (du hittar båda varianterna under mönster/patterns) men i år var jag sugen på att designa en ruta som skulle kunna fungera som ”temperatur-ruta”. En färdig ruta blir ca 8 x 8 cm när jag använder virknål 3,0. Den färdiga filten kommer att bli ca 128 x 184 cm.

Jag använder bomullsgarnet Katia Capri från Favoritgarner och där hittar du också mitt garnpaket Sober som består av 19 underbara färger.

Till temperaturfilten virkar jag 368 rutor, en ruta per dag. Det blir totalt 23 rader med 16 rutor i varje rad. Eftersom 2020 är ett skottår med 366 dagar så behöver jag två extra rutor. Jag kommer därför att göra två rutor på årets första och sista dag.

Jag avrundar till närmaste temperaturfärg. Är det t.ex. + 2 så ligger garnfärgen för +3 närmast.

Min temperaturskala ser i år ut på följande vis.

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ☕️
If you like my design and would like to support me and my designing, buy me a cup of coffee. xxx Ellinor / Frostvirka

Följande färger har jag hunnit använda:

2 reaktioner till “Frostvirka Daisy temperature blanket / Temperatursippan 2020”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s