Mammas blomstergrytlapp -julversion Potholder for my mother – Christmas version

 

20170906_130352265_iOSMellan några lite större projekt ville jag göra något som gick snabbt. Igår kväll prövade jag därför att göra att göra min grytlapp i juliga färger. Denna gång gjorde jag den i Scheepjes Bloom, ett 100 % bomullsgarn som jag inte prövat förut. Det bästa med det här garnet är att det inte trådar sig, eftersom det är ”flätat”. Mycket lättvirkat med andra ord! Färgerna jag använt har nr 428, 425, 406 och 411. Ett nystan av respektive röd, guld och grön räcker till flera grytlappar men av den gråvita behövs 2 nystan för att göra fler än en grytlapp. Har du två gråvita bör det räcka till att göra 3 st grytlappar. Garnet hittar du så klart hos Favoritgarner . Mönstret hittar du under fliken mönster.

Between some bigger projects that I am working on at the moment, I made a Christmas version of my ”Potholder for my mother”. I´ve used Scheepjes Bloom for the first time and I am really pleased with the result. It is a 100 % cotton yarn. I have used one skein of each the following colours:  428, 425, 406 and 411. If you want to make more than one potholder you will need 2 skeins of 425 (light grey), and I think it would even be possible to make three potholders. You can find the yarn at Favoritgarner and you can find the pattern under the headline mönster/patterns.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s