Kudde Veronica

Garn: Pingo Dream från Favoritgarner.

Färg A Flanelle  1 nystan
Färg B Berlingot 2 nystan
Färg C Ecru 1 nystan

Till två kuddar har jag använt 1 nystan Ecru, 3 nystan (2 och 1/4) Flanelle och  2 nystan Berlingot. Om du virkar löst kommer du att behöva 3 nystan Berlingot.

Innerkudde: 40 x 40 cm

Nål: 8,0

Förkortningar:
M – maska
Mb – maskbåge
Lm – luftmaska
Fm – fast maska
Sm – smygmaska
Lmb – Luftmaskbåge
Picot – 4 lm, sm i första lm

Bra att veta: Från varv 2 börjar alla varv med 1 lm, det är en så kallad vändmaska och räknas inte. I det här mönstret kommer de jämna varven att räknas som rätsidan. Inga trådar klipps av utan du låter tråden som du inte använder löpa med på sidan.
Lägg upp 33 lm med garn A.

Varv 1: Fm i andra lm från nålen, fm i varje lm varvet ut. (32fm)

Varv 2:  1 fm i var och en av de första två m, 12 lm, *1 fm i var och en av följande 4 m, 12 lm, upprepa från *varvet ut och avsluta med 1 fm i var och en av de två sista m. (32 fm och 8 stycken 12-lmb)

Varv 3:  Fm i varje m (lmb hoppas över och lmb ska synas på rätsidan). (32 fm)

Varv 4:  Fm i varje m (32 fm).

Varv 5: Fm i varje m, men på sista fm, dra garn B genom öglan.

IMG_2530

Varv 6 – 9: Garn B. Upprepa varv 2 – 5, men på sista varvet, dra garn A genom öglan på den sista fm.

Upprepa varv 2 – 9 tills du har 5 partier med färg A och 4 partier med färg B.

När du har gjort varv 5 med färg A sista gången (denna gång ska du inte byta färg på sista m) ska dina lmb sammanlänkas. Dra varje ögla genom öglan under.

Näst sista varvet: Virka 1 fm i var och en av de första två m, *stick in nålen genom lmb och gör en fm i nästa m, 1 fm i var och en av följande 3 fm, upprepa från * varvet ut men  avsluta med 1 fm i sista m efter den sista sammanlänkade kedjan (32 fm).

 

Sista varvet: 1 fm i varje m. (32 fm). Klipp av tråden.

Baksida:
Bra att veta: På alla jämna varv virkas fm i främre mb. Från varv 2 börjar alla varv med 1 lm, det är en så kallad vändmaska och räknas inte. På den här delen är de udda varven rätsidan.

 Lägg upp 33 lm med färg B.

Varv 1: Fm i andra lm från nålen, fm i varje lm varvet ut. (32fm)

Varv 2: Fm i varje m varvet ut. (32 fm)

Varv 3 – 32 Som varv 2. Klipp av tråden.

Virka ett varv med fm med färg C runt både framsida och baksida. 32 fm på varje sida, totalt 128 fm runt varje del. Klipp inte av tråden utan fortsätt direkt på sista varvet med samma färg.IMG_2533Lägg avigsidorna mot varandra och virka ihop båda delarna . Börja i hörnet, 1 fm, *picot, 1 fm i var och en av följande 2 fm, upprepa från * varvet runt och efter sista picoten, avsluta med 1 fm och sm i första fm. Stoppa i kudden när tre sidor är ihopvirkade och virka sedan ihop den sista sidan (totalt 16 picoter på varje sida och 2 fm mellan varje picot).

Fäst alla trådar.