Frostvirka Scarf

 

Garn: Scheepjes Riverwashed XL från Favoritgarner
2 nystan färg A 982
2 nystan färg B 985

Nål: 5

Förkortningar:
m – maska
st – stolpe
fm – fast maska
lm – luftmaska
sm – smygmaska
mb – maskbåge
lmb – luftmaskbåge
hö – hoppa över

storlek: ca 157 cm lång och 13 cm bred

Mönstret är gratis, men det ligger mycket tid och arbete bakom varje design. Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

Bra att veta: Alla varv virkas från rätsidan och tråden klipps av efter varje varv. Spara 14 cm ände i början och slutet på varje varv, de blir en del av fransarna. Du kan välja att börja stolpvarven med stående st,  eller sm + 3 lm. På de varv som börjar med fm kan du göra en stående fm eller sm + 1 lm.

Lägg upp 243 lm med färg A. Klipp av tråden med en 14 cm ände i vardera sidan av lm-kedjan.

Varv 1:
Med färg B, 1 st i var och en av de första 3 lm, *3 lm, hö 2 m, fm i nästa m, 3 lm, hö 2 m, 1 st i var och en av följande 3 m, upprepa från * varvet ut. Klipp av tråden (kom ihåg att spara 14 cm ände).

Varv 2:
Färg A Alla fm görs i bakre mb.
En fm i var och en av de tre st, *5 lm, hö 3-lmb + fm + 3-lmb, 1 fm i var och en av följande 3 st, upprepa från * varvet ut. Klipp av tråden.

Varv 3:
Alla st görs i bakre mb.
Med färg B, 1 st i var och en av de tre fm, *3 lm, fm om 5-lmb, 3 lm,  1 st i var och en av följande 3 fm, upprepa från * varvet ut. Klipp av tråden (kom ihåg att spara 14 cm ände).

Upprepa varv 2 och 3 tills du har 6 varv med stolpar och 6 varv med fm. Du slutar med varv 2.

Avslutande varv :
Färg A Även detta varv virkas från rätsidan. Alla fm görs i bakre mb.
* 1 fm i var och en av de tre fm, 1 fm i var och en av de första två lm i lmb, hö 1 lm, 1 fm i var och en av två följande lm i lmb, upprepa från * varvet ut.

Virka ett avslutande varv även på den första inledande lm-kedjan, men där blir det den mittersta fm på lmb som hoppas över.

Kortsidorna:

Med färg A, virka 2 fm i det avslutande varvet, 2 lm, *virka 2 fm om st, 2 lm, hö fm , upprepa från * sidan ut, avsluta med 2 fm i det avslutande varvet.

Knyt fransar i lmb.