Potholder / grytlapp Twister

Min nya grytlapp kom till efter att jag hade en massa restgarns-snuttar över efter att virkat klart min Vacation Mood Blanket. Till den första grytlappen använde jag Scheepjes Cahlista från Favoritgarner och till de övriga har jag framför allt använt Viking Vår. Båda fungerar bra eftersom de är lite tjockare bomullsgarn som passar bra till nål 4,0. Men, Cahlista kan dela sig om man är ovan så Viking Vår kan vara att föredra.

The idea to this postholder came when I had a lot of leftover yarn in various colours after having finished my Vacation Mood blanket. For the first one I used Scheepjes Cahlista from Favoritgarner.se but for the following ones I have used mostly Viking Vår. I have used hook 4,0 and any Aran weight cotton yarn will work fine.

Grytlappen går enkelt att variera i storlek. Jag valde att göra mina ca 19 x 19 cm. Baksidan blir också fin trots att det är en avigsida 😊

You can easily choose size for your potholder. Mine are made of 49 “twisters” and is approximately 19 x 19 cm. You can also vary the looks on your potholder depending on how you place your twisters.

Mönstret går att variera hur mycket som helst beroende på hur du placerar och virkar ihop dina ”virvlar”.

Mönstret är gratis, men det ligger mycket tid och arbete bakom varje design. Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

This pattern is free, but every design takes a lot of work and time to create. If you like my design and would like to support me and my designing, use
Support my Design ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s