A Year of Roses – My temperature blanket 2022

In English below

Nytt år, ny temperaturfilt! Och, nytt garnpaket! Det är alltid lika roligt att börja planera en ny temperaturfilt. I slutet av november, i början på december, när jag börjar närma mig slutet på årets temperaturfilt kommer den smygande, inspirationen att tänka ut en ny temperaturfilt ❤️

Om du vill läsa mer om hur temperaturfiltar fungerar, läs gärna mitt blogginlägg Frostvirka Temperaturfiltar / Temperatureblankets

Det här är min femte temperaturfilt. Jag har gjort olika varianter i zick zack-ränder, rutor, en ruta per dag och en ruta per vecka. I år blir det istället en ruta per månad. Därför kommer rutorna att bli ganska stora. Exakt storlek på rutan får ni veta i slutet av denna månad och då går det också att räkna ut hur stor hela filten kommer att bli.

I år använder jag mig av ett lite grövre garn, Viking Bamboo från Favoritgarner.se. Det består av 50% bomull och 50% bambu så det är både ett ”lätt” garn och supermjukt. Rekommenderad nålstorlek är 3,5-4,0 och för mig passar virknål 4.0. Garnpaketet som jag har använt till årets filt hittar ni här: Temperaturfilt 2022 Viking Bamboo Jag använder mig av 16 färger + basfärg. Basfärgerna finns i svart och vit, jag använder mig av svart. Alla färgerna är så fina och min temperaturskala ser i år ut på följande vis, men du anpassar förstås temperaturerna så de passar den del av Sverige där du bor. Själv bor jag i norra Dalarna 😊

Mönstret sträcker sig till sista januari. Mönstret upprepas sen varje månad tills du har tolv rutor. I slutet av februari uppdateras mönstret med beskrivning för hur dina första två rutor kan sammanfogas.

Teastade rutan också i Catonas garnpaket blev den så här. Med nål 3,0 blev den för mig 35 x 35 cm.
Så här kommer 12 rutor att se ut när de är ihopvirkade ❤️ Som temperaturfilt kommer de naturligtvis bli olika nyanser på rutorna. Sen tillkommer även en kant runt filten.
Mina första två rutor sammanfogade med ”flat zipper joining ”- metoden.

Om du gillar mitt mönster och på något sätt vill stötta min virkdesign, bjud mig gärna på en ”kopp kaffe” genom Support my Design ❤️

ENGLISH
New year, new temperature blanket! And, a new yarn pack! I am really enjoying the planning of a new temperature blanket, and the inpiration alwys start by the end of November, the beginning of December when I am about to finish this year´s blanket ❤️

If you want to know more about temperature blankets, read my blog post: Frostvirka Temperaturfiltar / Temperatureblankets

This is my fifth blanket. I have made different types, zig zag, squares, one square a day and one square a week. This year I am making one square a month. Therefore the squares will be quite big. I will give you the size of the square by the end of January when it is finished.

This year I am using Viking Bamboo from favoritgarner.se. It is a very soft and ”light” yarn 50 % cotton and 50 % bamboo (fine). Recommmended hook size is 3,5 – 4,0 mm and I prefer 4,0 when using this yarn. I am using 16 different colours + base colour, black or white. I use black. All the shades are lovely! The temperatures are only a suggestion, you can always change them so that they will work better for the weather conditions/climate you have where you live.

The pattern is written in English US terms. You repeat the pattern every month until you have twelve squares. By the end of February the pattern will be updated with information about how to join your two initial squares.

If you like my design and would like to support me and my designing, use
Support my Design ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s